Tussen de oren wordt het suizen zichtbaar. Lees mijn eigen verhaal …

Tinnitus – Oorsuizen

Heb jij last van een verschrikkelijke piep, brom, geruis of toon in je oor? Dan is de kans groot dat je last van oorsuizen hebt. Ook wel Tinnitus genoemd. Je kunt hier knettergek van worden of al zijn …. Het kan je tot het uiterste drijven.

Bewust of onbewust ben je hier dagelijks mee bezig. De één kan het “parkeren” en ervaart het als “bijzaak”. De ander focust zich constant op het geluid. Je ervaart het bewust. Met alle gedachten en gevoelens die daarbij horen. Angst of het ooit weggaat, verdrietig omdat het je dagelijkse functioneren belemmert.

Je blijft naar dat vreselijke geluid luisteren en je blijft je wijsmaken dat je nu nooit meer normaal kunt slapen. En ja hoor, in plaats van te slapen, luister je naar dat piepende geluid en het houdt je de hele nacht bezig. Gewoonweg niet te doen! Hoe meer je tegen jezelf zegt niet er naar te willen luisteren, hoe meer dit juist wel meer gebeurt.

Helaas kan ik je vertellen dat ik het ook heb. Al heel lang! De laatste twee jaar ben ik er vol ingegaan om mijn oorsuizen aan te pakken. Ik had wel vijf verschillende tonen, brommen en piepjes. Door Psychodynamische Therapie te ondergaan heb ik er nu nog één, waar ik heel goed mee kan leven. Voor mij geen angst en wanhoop meer.

Het klinkt misschien heel raar maar ik gebruik methodes dat als ze af toe toch “om de hoek” komen kijken, ik ze “weg kan sturen”, echt waar! Ik ben van mening dat het nog minder kan worden of zelfs helemaal weg kan gaan!

Geluid is voor mij een groot issue in mijn leven. Ook heb ik Misofonie. Door veel therapie te ondergaan is mijn conclusie dat Misofonie gelinkt is aan Tinnitus. Gelukkig kan ik zeggen dat ik óók misofonie “onder controle” heb.

Door onder andere EMDR, Hypnotherapie en Cognitieve Therapie in te zetten, kun je oorsuizen verminderen, er mee leren leven of zelfs laten verdwijnen!

Door mijn eigen ervaring, de therapieën die ik heb ondergaan en nog steeds onderga, er ontzettend veel over gelezen te hebben, lezingen bijgewoond én het schrijven en onderzoeken van mijn scriptie, maakt dat ik weet waar ik het over heb! In mijn praktijk behandel ik mensen die lijden onder hun oorsuizen.

Wil jij er ook van af of er mee leren omgaan? Neem dan contact met mij op!

Het mooiste wat je kunt worden is
jei