Ik zit rechtop in mijn bed … shit! Heeft de onderbuurman wéér die machine, of wat het dan ook mag zijn, aanstaan, waardoor die ontzettende “niet meer te doen” brom dwars door de muren heen komt.

De zoveelste nacht op rij, ik gok al zo’n twee maanden. Van alles al geprobeerd; oordoppen in, maar het is hierdoor veel erger. Als ik op mijn rechterzij ga liggen lijkt het mee te vallen maar draai ik me naar mijn linkerzij lijkt het alsof die piep dwars door mijn kussen heen komt!

Niet meer te doen, ik wil slapen! Ik merk dat ik héél boos ben maar er ook verdrietig van word. Ik kijk op de klok, half vier. En nu ik goed luister is die hoge piep van buiten er ook weer! Ik ben het zat, spuugzat! Zwaar geïrriteerd stap ik mijn bed uit en ik trek mijn kleding aan. Ik zal eens gaan onderzoeken waar die geluiden vandaan komen.

Pffff, daar loop ik dan, midden in de nacht, in mijn eentje als een dwaas over straat. Overal is het muisstil en nergens is beweging te bekennen. Midden op de weg ga ik stil staan en luister waar die ondoenlijk hoge piep vandaan komt. Huh, nu hoor ik het niet. Ook na een half uur lopen kan ik nergens iets ontdekken wat die piep zou kunnen veroorzaken. Word ik nou gek??? Terug bij het huis loop ik om het huis van de buurman heen. Oren tegen de ramen in de hoop dat ik hier iets kan ontdekken. Shit, ook niet! Ik weet het niet meer. Eenmaal weer terug in mijn bed besluit ik om morgenochtend met de buurman te gaan praten.

De ontzettend geduldige buurman vindt het erg vervelend dat ik niet kan slapen en zegt graag te willen meedenken. De ene dag zet hij de airco uit om te ontdekken of dit die brom geeft. De andere dag gaat het alarm er af en zo gaan we een week door totdat alles is geprobeerd. Niets, maar dan ook niets heeft geholpen! Hoe kan dit nou???

Radeloos!!! Want ik wil slapen. Gewoon één nacht slapen, wat lijkt me dat heerlijk! Ik boek daarom een hotel, puur en alleen omdat ik een nacht wil doorslapen.

Wat fijn dat ik ergens kan gaan slapen waar geen brommen, piepjes of weet ik veel wat voor meer geluiden nog meer zijn.

Zó moe dat ik direct in slaap val.

Half twee ’s nachts ….. Ik zit weer rechtop in mijn bed. What the fuck is dit! Neeeeeee, dit kan niet! Ik wil het niet geloven! Mijn brom en mijn piep heb ik meegenomen naar dit hotel. Schrik maakt plaats voor angst. Vette paniek. Mijn keel wordt dichtgeknepen en ineens valt het kwartje …. Het zit in mij …  Het zit tussen mijn oren …. Het besef van het hebben van oorsuizen is op deze dag geboren ….. Wat nu? Hoe nu verder? …..

Wordt vervolgd ……  

Wil je weten of we met jouw tinnitus/oorsuizen aan de slag kunnen? Lees dat hier

 

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Het mooiste wat je kunt worden is
jei