"Ik verdwaal nooit, ik ontdek nieuwe routes"

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een psychotherapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Het blijkt uit de vragen die vaak worden gesteld dat er veel onduidelijkheid en ook nieuwsgierigheid bestaat over deze behandelvorm. Soms bestaat er zelfs onzekerheid en angst over hypnose, en worden voorbeelden aangehaald van rare of griezelige toestanden. Hypnotherapie is echter minder eng dan je in eerste instantie zult verwachten. Hypnose is slechts een lichte meditatieve ontspanning, waarbij je diep ontspannen en volledig geconcentreerd bent, waarbij jij altijd de controle behoudt en je volledig bewust blijft van wat er met je gebeurt. Het is een trancetoestand die je bijvoorbeeld ook kunt ervaren tijdens het lezen van een boek, het kijken van een film of diep in gedachten bent tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen.

Klinische hypnose heeft dus niets te maken met toneelhypnose. En de inzet van hypnose heeft uitsluitend een therapeutisch doel. Ik werk met verbeelding en zelfsuggestie in een rustige, kalme toestand, met het accent op reflectie en communicatie.

Wat maakt hypnotherapie effectief?

Trance maakt dat je rechtstreeks kunt communiceren met jouw onbewuste. Dit is het doel van de hypnose. Daarbij maakt het taalgebruik een brug tussen jouw bewuste en het onbewuste. Op deze manier wordt jouw kritisch bewustzijn, je rationele denksysteem, gepasseerd. Maar het observerende vermogen blijft altijd aanwezig, zelfs tijdens diepe trance! Als het nodig is kun je meteen terugkomen in het normale denken.

Mijn taak

Ik ga op zoek naar jouw onbewuste drijfveren of oude gevoelens die nog niet zijn verwerkt en die bepalen hoe jij je in het dagelijkse leven voelt. Tijdens trance kom je in jouw diepere bewustzijn-laag waarin oude emotionele en/of lichamelijke pijn verwerkt kan worden, en een andere plek kan krijgen, in jouw bewuste, zodat dit verandering brengt in jouw dagelijkse leven.

Lichamelijke, psychische en emotionele klachten

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren van prestaties, het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.

Hypnotherapie is aangetoond werkzaam bij een breed scala aan problemen. Vooral bij vage en onbegrepen klachten zoals bij leegte, matte of verdrietige gevoelens, bij angsten en zeurende pijnen. Bij onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten kan hypnotherapie zelfs de beste keuze zijn.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Deze methode is vrijwel voor iedereen geschikt. In het algemeen wordt hypnose niet toegepast bij klachten als psychose, dwangstoornissen en klinische depressie.

Ook voor kinderen is de werkwijze met verbeelding heel geschikt. Door middel van verhalen, sprookjes, fantasie (imaginatie) zijn goede resultaten te bereiken. Er worden bijvoorbeeld veel positieve resultaten geboekt bij behandeling van kinderen met buikpijn of andere lichamelijke klachten.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Het mooiste wat je kunt worden is
jei