Ik kan het!

EMDR

Wat is EMDR?

EMDR staat het meest bekend als therapie voor traumaverwerking. Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een kortdurende behandelmethode voor de gevolgen van verschillende vormen van psychotrauma.

Hoofdzakelijk wordt deze therapie toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Bepaalde gebeurtenissen kunnen je dagelijkse leven flink beïnvloeden. De één verwerkt de ervaring op eigen kracht en bij de ander ontwikkelt zich psychische klachten. Voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals bijvoorbeeld een ongeval, seksueel geweld of een geweldincident, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept.

Maar het kan voor nog meer problematiek ingezet worden! Het bewijst steeds meer dat het ook effectief is bij angstklachten, tinnitus, misofonie, rouwverwerking, gebrek aan zelfvertrouwen, verslavingen en chronische pijn.

EMDR-weetjes

  • Het is een effectieve methode. De klachten verminderen of verdwijnen na de behandeling(en).
  • Het werkt snel. In veel gevallen wordt al na enkele behandelingen het oorspronkelijke beeld als minder angstopwekkend ervaren. De herinnering wordt onduidelijk en minder helder.
  • Toepasbaar voor iedere leeftijd en de therapie zal worden aangepast aan de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de cliënt.

Het resultaat is dat het oproepen van de gebeurtenis je minder of niet meer raakt en dat je weer in staat bent om normale dagelijkse bezigheden op te pakken.

Contra-indicaties EMDR

Epilepsie
Hartritmestoornissen
Hersenletsel
Ernstige psychiatrische stoornissen
Gebruik van antidepressiva

Wil je verandering? Maak dan een afspraak. Ik help je graag verder!

 

Het mooiste wat je kunt worden is
jei