Yoga & Familieopstellingen

One Day Retreat

‘Lief voor jezelf’

In deze ‘Lief voor jezelf – one day retreat’, heb je echt tijd voor jezelf. Deze dag is 100% volle aandacht, van jou, voor jou. De combinatie van yoga en familieopstellingen zorgt ervoor dat je liefdevol contact kan maken met jezelf. Hierdoor ervaar je welke persoonlijke inzichten en veranderingsmogelijkheden er voor je zijn.

 • YOGA om beter te kunnen voelen wat er binnen in jou allemaal gebeurt
 • OPSTELLINGEN om inzichtelijk te maken wat maakt wat er allemaal binnen jou gebeurt

Voor wie

Voor jou, als je behoefte hebt aan een dagje helemaal voor jezelf. Waarbij je de tijd hebt om te voelen wat er is, om de verbinding met jezelf op te zoeken, (on)bewuste patronen te onderzoeken, deze zichtbaar te maken én los te laten in alle ruimte die er ontstaat. Vol met zachtheid en liefde, voor jezelf.

Het is niet nodig om enige kennis of ervaring te hebben van yoga of opstellingen, je bent meer dan van harte welkom.

Yoga

In de yogalessen gaan we heel rustig en zacht bewegen, om de verbinding op te zoeken met jezelf, op het ritme van je adem. Om je hoofd, lichaam en hart weer samen te brengen. Vanuit zachtheid en met wat je lichaam op dat moment kan. In verbinding met jezelf, om vanuit daar te voelen wat er speelt, keuzes te maken die voor jou goed zijn, en daarmee ook voor je omgeving. Beweeg, adem, voel. Je bent van harte welkom, met of zonder ervaring. 

Opstellingen

Waarom loop je steeds tegen dezelfde dingen aan?
Door een familieopstelling kunnen innerlijke (on)bewuste patronen op een eenvoudige en ontroerende manier zichtbaar gemaakt worden en je laten zien welke verbindingen je hebt met je familie, op je werk of met je vrienden.

 • Het vergroot jouw inzicht in jouw manier van voelen, handelen en denken
 • Bewustwording van onbewuste en onuitgesproken gevoelens
 • Nieuw perspectief op jezelf; een nieuwe krachtige stap naar heling en verwerking

Jouw dynamiek wordt letterlijk zichtbaar gemaakt door de leden van jouw familiesysteem op te stellen. Dit gebeurt door middel van plaatsvervangers, representanten genoemd.

 

Door wie

Yoga

Marieke Zaanen

Marieke heeft als yogadocente verschillende opleidingen gevolgd, zowel in Nederland als India. Er zijn veel verschillende manieren van yoga, maar voor mij is het belangrijkste dat jij met zachtheid de verbinding tussen je lichaam en geest weer kan vinden. Dat je ontdekt wat je grenzen zijn, wat je nodig hebt, waar je adem heen stroomt en wat je daarmee kunt bereiken. Meer ruimte voor jezelf. In je lichaam, in je hoofd en daarmee in je leven. Marieke geeft vanuit haar eigen Yoga Studio Veenendaal les in flow (vinyasa), yin yoga, mindful yoga, slow flow, movement meditation en yoga nidra.

Familieopstellingen

Claudia Vinkenborg

Claudia is psychosociaal therapeut en coach. Haar focus is om anderen mentaal, emotioneel en fysiek weer in balans te brengen én te helpen hun eigen weg en waarheid te vinden.
Ze heeft o.a. de psychodynamische therapeut opleiding én de opleiding familie- en organisatieopstellingen gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica, mental coach opleiding, EMDR opleiding, stress- en burnout opleiding, aangevuld met  vele workshops en trainingen. In haar praktijk is zij dagelijks verbonden met het begeleiden van individuele-, partner- of gezinsopstellingen. 

Praktische informatie

 • Ontvangst vanaf 11.30 uur met thee en wat lekkers
 • We starten met de dag om 12.00 uur en zal duren tot ongeveer 19.00 uur
 • Inclusief twee yogalessen en minimaal 4 opstellingen
 • Een lekkere vegetarische lunch
 • Gezonde snacks en smoothie tijdens de pauze
 • De hele dag staat er water, thee of koffie voor je klaar
 • De dag zal zo veel mogelijk in stilte worden doorgebracht zodat je helemaal in en bij jezelf blijft 

Datum en locatie

Zondag 10september 2023

Yoga Studio Veenendaal
Prins Bernhardlaan 30
3901 CC Veenendaal

Investering in jezelf

Vraagsteller: € 165,00

Representant: € 125,00

Deze dag is inclusief een gezonde vegetarische lunch, koffie, thee, water, smoothies, snacks en natuurlijk opstellingen en yoga (inclusief het gebruik van alle materialen, zoals een yogamat, kussens, dekens en bolsters)

Deelnemers

De dag gaat door met minimaal 8 personen. Maximaal 16 personen kunnen zich inschrijven voor deze dag.

Je kunt op twee manieren deelnemen aan de familieopstelling:

 • Als vraagsteller: je mag datgeen waar je tegen aanloopt inbrengen in je eigen opstelling
 • Als representant: als representant kun je gevraagd worden in iemands opstelling. Jij bepaalt zelf of je dit wilt. Als representant word je nooit voor niets gevraagd. Ook voor jou zijn er tijdens een opstelling mooie inzichten en worden (on)bewust je thema’s aangeraakt.
 • Maximaal 3 deelnemers kunnen op een dag een vraag inbrengen.

Ik wil me inschrijven!

Schrijf je in via deze link als je een vraag in wilt brengen.

Schrijf je in via deze link als je als representant wilt deelnemen.

Voel je vrij om contact op te nemen met als je nog vragen hebt:

Liefs,

Marieke & Claudia

Het mooiste wat je kunt worden is
jei