Hoe doe jij dat? Sta je er überhaupt wel eens bij stil hoe en wanneer je bij jezelf stilstaat?

Ik merk dat veel mensen niet eens weten wat ik met deze vraag bedoel. Of dat ze niet weten hoe ze dat moeten doen. Of omdat ze (soms onbewust) niet willen stilstaan bij hun zelf. Rennen maar door.
 
Want stilstaan bij jezelf betekent voelen hoe het met je gaat. Bewust worden wat er met je gebeurt, wat er om je heen gebeurt. Stil staan bij je successen, dankbaar zijn voor wat je hebt.
Het betekent ook dat als je stilstaat, je kunt voelen dat het helemaal niet zo goed met je gaat, je je helemaal niet zo goed voelt. Tuurlijk is dit niet leuk om hierbij stil te staan. En lijkt het soms makkelijker om maar door te gaan en iets weg te stoppen wat er wel degelijk is! Niet handig …
 
Doorgaan en doorgaan en doorgaan zonder stil te staan betekent uiteindelijk dat je een keer omvalt. En dan pas …. ga je stilstaan wat er is gebeurd, waarom dit is gebeurd. 
 
GUN HET JEZELF!

Gun jezelf eens wat vaker een moment om bij jezelf stil te staan. Pas als je weet hoe het echt met je gaat kun je bijsturen of oprecht genieten.

Wees de ellende nou voor en laat het niet zo ver komen. Hoe spannend of wellicht vreemd is om te doen …. Begin eens met 5 minuten per dag écht tijd te nemen voor je zelf. Pak een moment voor jezelf en stel je bijvoorbeeld eens de volgende vragen:

  • hoe het met je gaat
  • hoe je je voelt
  • of je rust of onrust ervaart
  • hoe proeft mijn bakje koffie of thee
  • waar je dankbaar voor bent

Kun je nu, na deze vragen, oprecht aan jezelf aangeven hoe het met je gaat?

Als je direct al geneigd bent om door een excuus niet verder te hoeven gaan (hoe goed het excuus ook lijkt voor jou, het is een excuus!), loop je weg voor wat er is.  

Gaat het eigenlijk niet zo goed met je en wil je daar hulp bij, maak dan een afspraak. Ik weet hoe het voelt als het (even) tegenzit. Blijf niet doorgaan, maar ga voor jezelf! Het begint bij voor jezelf zorgen. Het levert je geluk, vrijheid en een opgelucht gevoel op. Je leeft dan écht!

 

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Het mooiste wat je kunt worden is
jei