Hebben jij en ik wel zo'n serieuze relatie? Ik bedoel ... zoveel als wij samen lachen.

Relatietherapie

Relatietherapie kan de eerste stap naar jullie geluk zijn! Een relatie betekent werken. Soms heel hard samen werken, als het even samen niet lukt. Als je maar in gesprek blijft, elkaar écht ziet, respecteert en accepteert, dan gaat het negen van de tien keer goed. Maar wat als je al een tijdje het gevoel hebt dat je er alleen voor staat? Dat alleen jij werkt binnen jullie relatie en de ander het (voor jouw gevoel) voor lief neemt? Er is al een tijdje geen sex meer maar je verlangt er wel naar. Houd je nog wel (genoeg) van die ander? Of komt het vertrouwen maar niet terug nadat dit is geschonden? De één praat makkelijk over wat er speelt en de ander vindt het super lastig om zich te uiten. Het zijn allemaal issues die jullie relatie steeds meer onzeker maken. Waar staan jullie samen en wat willen jullie hieraan doen? 

Wat is nou jullie patroon die zich constant herhaalt? Waarin blijven jullie hangen? Een relatie wordt op een gegeven moment vanzelfsprekend. Zeker als jullie beiden hartstikke druk zijn met van alles en nog wat, dan verlies je elkaar een beetje uit het oog. Je doet minder moeite voor elkaar. Je kent elkaar door en door of in ieder geval: zo lijkt het. Je denkt precies te weten wat de ander bedoelt en je verwacht dat de ander precies begrijpt wat jij voelt, zegt of denkt. Maar is dat ook werkelijk zo? Vaak is dit niet zo. Invullen voor elkaar is vaak wat er gebeurt.

Luisteren naar elkaar, horen wat de ander zegt en dat erkennen is zo belangrijk binnen een relatie. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn maar oordeel niet zo snel. We zijn elkaar niet!

Ik geef jullie inzicht hoe jullie met elkaar communiceren. Hoe gaan jullie met elkaar om? Begrijpen en verstaan jullie elkaar echt of denken jullie dat? Leren luisteren naar elkaar en accepteren dat jullie verschillend zijn. Handvatten aangereikt krijgen over hoe jullie anders met elkaar om kunnen gaan zodat het fijne gevoel tussen jullie weer terugkomt. Dát gevoel die jullie ooit bij elkaar bracht. En naast de communicatie het herstellen van de emotionele verbondenheid tussen jullie. Het zorgt voor een andere kijk op jezelf, de ander én wat jullie samen hebben.

Trouwens, ook als het goed gaat is relatietherapie aan te bevelen! Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn.

Verdient jullie relatie aandacht en is het tijd om een afspraak te maken? Ik help jullie graag om het contact weer te herstellen. 

Het mooiste wat je kunt worden is
jei