Gek worden we er van …. piekeren en nog eens piekeren. Vrijwel iedereen piekert weleens. Sommige mensen echter meer dan anderen. Mensen die snel piekeren (wat een raar woord eigenlijk als je het zo vaak opschrijft) zijn geneigd om te blijven hangen in negatieve gedachten en gevoelens en vooral als ze gestrest zijn.
 
Het vindt niet alleen plaats in je hoofd maar het heeft ook invloed op het functioneren van je lichaam. Veel piekeren gaat uiteindelijk dus ook gepaard met veel lichamelijke klachten; bijvoorbeeld hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid, buikpijn etc. etc.
 
Het probleem is dat de signalen die het lichaam (en het lichaam liegt nooit!) afgeeft, vaak niet serieus worden genomen. Pas veel te laat, als de klachten zijn toegenomen, nog meer grenzen zijn overschreden, gaat men actie ondernemen.
 
Piekeraars zijn vatbaarder voor veel voorkomende klachten zoals burn-out, stress, overspannenheid of pijn. Het is daarom oh zo belangrijk om tijdig je lichamelijke signalen waar te nemen, te herkennen (oh, het gebeurt weer) en direct aan de gang te gaan.
 
Wil jij:
• Ziekte voorkomen
• Bewustwording van eigen manier van omgaan met stress
• Vaardigheden in het omgaan met stress
• Leren herkennen van en omgaan met stressverhogende gedachten
• Fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans komen
 
Neem contact met mij op als je vragen hebt of aan de slag wilt met jezelf.

Het mooiste wat je kunt worden is jei