Jongerentherapie

Hi! Ik ben er voor jou … of je nou 7 of 25 bent. Ik vind het fantastisch om schoolkinderen, pubers en jong volwassenen te mogen helpen om zichzelf weer terug te vinden. Om de balans in jouw leven terug te krijgen.

Wellicht herken jij je wel in één van de onderstaande problemen? Het betekent niet dat als jouw probleem hier niet bijstaat, ik jou dan ook niet kan helpen. Negen van de tien keer kan en wil ik dat zeker wel! Het zijn willekeurig een paar voorbeelden van jongeren die ik heb mogen begeleiden.

  • De druk die je voelt als je naar school gaat. Presteren en (sociaal) mee kunnen komen is belangrijk. De één doet dat gewoon makkelijker dan de ander. Maar wat als dit je moeilijk afgaat? Je wringt je in allerlei bochten om bij te blijven maar het is eigenlijk niet te doen. Je laat een gedrag zien waarvan je hoort dat dit niet altijd fijn en leuk is. Je voelt jezelf diep van binnen ongelukkig.
  • Je loopt al een tijdje met een probleem en je durft er met niemand over te praten. Zelf kun je het niet oplossen maar je hebt ergens wel de behoefte om er met iemand over te praten.
  • Wat is het toch verschrikkelijk dat papa en mama gescheiden zijn. Niemand begrijpt hoeveel last je hier eigenlijk van hebt. Dat je altijd verdriet voelt en je niet begrijpt waarom dit is gebeurd. Lekker dan, je staat er constant tussenin en je weet niet hoe je er mee om moet gaan.
  • Je kunt je moeilijk concentreren en je hebt moeite je te ontspannen. Je raakt overprikkeld door alles wat er om je heen gebeurt.
  • Die constante pijn in je buik word je spuugzat. Je hebt al vele onderzoeken gehad maar er komt niets uitrollen. Je maakt je er druk om en sommige leuke dingen zeg je inmiddels al af. Kunnen de klachten af- of weggenomen worden door hypnotherapie vraag je je af?
  • Depressieve gevoelens en negatieve gedachten spelen een grote rol in je leven. Zo leuk vind jij het leven zeker niet. 
  • De herinneringen van de traumatische gebeurtenis blijven maar terugkomen en je krijgt ze niet uit je gedachten.
  • Vaak speel je alleen en voel je je eenzaam. Wat zou je graag met anderen spelen en het gevoel hebben dat je er ook bij hoort.
  • Je voelt je altijd onzeker als je met vrienden bent. Hoe krijg je het voor elkaar om zelfvertrouwen te krijgen?
  • Het voelt alsof ik anders ben dan anderen. Je kunt het niet goed uitleggen maar je bent er behoorlijk van in de war. Wie ben jij echt?
  • Steeds als je een examen moet doen, klap je dicht. Zo ontzettend nerveus dat je volledig blokkeert. Je wilt examen doen zonder die verschrikkelijke faalangst.
  • Thuis is er constant ruzie en de sfeer is absoluut niet fijn. Er gebeuren dingen die je echt niet fijn vindt. Je vraagt je af of het aan jou ligt, of het normaal is en hoe het anders zou kunnen.
  • Hoe komt het dat je zo snel boos wordt op een ander als ze iets zeggen waarvan jij denkt dat het negatief is? Je houdt je niet in en gaat schreeuwen en soms ook slaan. Je voelt je daarna zo enorm gefrustreerd. Het lijkt wel of niemand je ziet.
  • Sinds dat degene is overleden waar jij zo een klik mee had en zoveel van hield, lijkt het of de wereld totaal anders is geworden. Het gevoel wat jou dit geeft is niet uit te leggen. Het voelt als pijn.

Als je besluit om een afspraak te maken is het eerste gesprek een intakegesprek, soms samen met je ouder(s). Omdat ouders of opvoeders een belangrijke rol spelen in jouw leven zal ik ze betrekken. Door gesprekken, visualisaties, kaarten, muziek, oefeningen, bewegen en/of tekenen leer ik je eigen kracht te ontdekken, emotioneel sterker te maken en sociaal vaardiger te worden. Ik werk psychodynamisch, wat betekent dat ik kijk naar wat jij nodig hebt op het moment dat we samen bezig zijn. Waar jij behoefte aan hebt, daar zet ik mijn therapie of coachvorm op in. Zo kan ik jou heel gericht begeleiden, “hulp op maat” dus!

Daarnaast is een eerste gesprek ook ontzettend belangrijk om te kijken of jij en ik een klik hebben, of je je veilig voelt bij mij en je het vertrouwen hebt dat ik jou kan helpen. Ik zal jou eerlijk vertellen of ik denk dat ik een traject met jou kan starten. Als we allebei een goed gevoel hebben gaan we aan de slag. Zodat jij weer kan lachen, je goed gaat voelen en jei bent! Zou jij je vraag aan mij willen stellen?

 

Afspraak maken of een vraag stellen?