Het is echt waar … wat je denkt ben je zelf …… jouw gedachten zorgen er voor hoe je reageert en hoe je handelt. Als het veel negatieve gedachten zijn, zal dat zich uiten in het niet bereiken wat je graag zou willen bereiken. En ik wed dat er een grote kans is bij jou dat je speelt met gedachten zoals; “gaat toch niet lukken” of “daar ben ik te dom voor” etc. etc. Dit soort gedachten maken je klein, zorgen er voor dat je niet in oplossingen gaat denken, het maakt je zeker niet gelukkiger, onzeker en je blijft altijd doen wat je altijd gedaan hebt. Je zet je als het ware, bij iedere negatieve gedachten, wéér vast. Je blokkeert de boel naar een oplossing, naar een andere kijk op de wereld, naar een gelukkig leven. Ik merk dat deze groep ook vaak oordeelt, over anderen, over regels, maar vooral over zichzelf. Het helpt al helemaal niet als je omringd bent met mensen en/of omgeving die ook negatief zijn, die met je meepraten en het ook allemaal wel goed vinden.

Het zijn overtuigingen die je jezelf hebt aangepraat …. ooit …. ergens een keer in jouw leven heb je deze gedachten eigen gemaakt. Én die je bent gaan geloven. Je kunt toch zeker niet zeggen dat je die gedachten al had bij je geboorte? Die gedachten heb je gevormd op een moment in jouw leven omdat het jou op dát moment hielp. Vaak gebeurt dat al op jonge leeftijd. Dan heb ik het over de peuterjaren. Zelfs een leugen die je hebt gebruikt om het, voor jou, niet erger te laten lijken, en nog eens gebruikt en nog eens gebruikt, maakt dat je op een bepaald moment in die leugen bent gaan geloven, als jouw waarheid. Zo werkt ons brein nou eenmaal. Maar vergeet niet; het zijn jouw gedachten, jouw leugens, jouw wereld, jouw overtuigingen. Ze lijken voor jou allemaal waar.

Kun je je voorstellen dat iedereen zijn eigen gedachten heeft gevormd? Ooit … ergens een keer … allemaal als zijn of haar waarheden, zijn of haar overtuigingen. Zo beleeft een ieder zijn eigen wereld en daarom hebben we discussies, begrijpen we elkaar soms niet en in het ergste geval respecteer je die ander daardoor niet.

En nu ben je groot …. En helpen die gedachten jou allang niet meer, al heel lang niet meer. Toch zet je je ze steeds weer in en je merkt/voelt dat het niet klopt, dat je er moe van wordt, dat jij dit niet bent of dit gewoon niet meer wilt.

Hoe zou het voor jou zijn als je jezelf zou begrijpen? Als je zou weten wanneer jij die gedachten gevormd hebt én waarom? Zodat je jou niet helpende gedachten om gaat zetten in positieve gedachten, in helpende gedachten? Net zoals jij die vervelende gedachten ooit eigen hebt gemaakt, zo kan dat ook met nieuwe! Dat is echt mogelijk! Uiteraard gaat dat niet vanzelf, dat is oefenen, trainen, herhalen, net zo lang totdat deze nieuwe gedachten eigen zijn gemaakt. Het gaat jou zo veel opleveren!

Ben je jouw vervelende, vele en negatieve gedachten zat en wil je dit anders? Op naar een positief leven en positief gevoel? Neem dan contact op.

 

Het mooiste wat je kunt worden is jei