Wat kom ik veel mensen in mijn praktijk tegen die luisteren met hun hoofd. Handelen vanuit verstand in plaats van gevoel. De grootste ziektemakers van dit moment zijn stress, oververmoeidheid, overspannen zijn en burn-out. Ook al geeft het lichaam continue aan dat je over je grenzen heen gaat, we negeren het massaal. We luisteren eerder naar wat het hoofd te zeggen heeft en vinden van onszelf dat we maar moeten doorgaan.

Het is duidelijk dat als je bijvoorbeeld van de trap valt en je breekt daarbij je been dat deze pijn daarvan komt. Maar als je al voor de zoveelste keer naar de dokter gaat omdat je hoofdpijn blijft houden, je lichaam die steeds stijver wordt, die vervelende maagpijn en ze kunnen maar niets vinden …. Luister dan eens naar je lichaam! Het geeft ons zo vaak feilloos aan dat er iets anders aan de hand is. Dat er duidelijk iets moet veranderen in je leven!

Een gezonde balans in je leven is het allerbelangrijkst! Beweging, ontspanning, juiste keuzes maken, sociale contacten onderhouden, leven met een doel, positiviteit, bewustzijn van jezelf en je lichaam zijn essentieel hiervoor.

Wanneer je je lichaamssignalen gaat (h)erkennen en je vanuit je gevoel gaat handelen kun je zoveel voorkomen. Daarnaast gezond en vitaal leven zal van jou een happy mens maken.

Ik ben benieuwd. Hoe goed ken jij je lichaam en luister je daarna? Heb jij de balans in jouw leven? Wat heb jij te doen voor jezelf? Wil je het hier eens over hebben? Kijk voor meer informatie over hoe ik werk en met welke methodieken op www.praktijkjei.nl/aanbod of bel/app 0628932853

 

Het mooiste wat je kunt worden is jei