Ik heb al hele mooie dingen zien gebeuren! En eerlijk is eerlijk, ook ik heb in het begin de kat uit de boom gekeken. Zoals ik wel vaker doe als er iets nieuws op mijn pad komt, maar dat terzijde. Hypnose, hypnotherapie, trance ….. Razend nieuwsgierig was ik, maar iets in mij had ook zoiets van “eerst zien dan geloven”. En er in geloven doe ik inmiddels voor 100 %! Wat een mooie en krachtige tool is dit in therapieën en hulpverlening!

Bij het horen van de term hypnotherapie denken mensen vaak direct aan toneelhypnose, opgevoerd door artiesten, waarbij de slachtoffers volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de hypnotiseur. Het is echter minder eng dan je in eerste instantie zult verwachten, want de toegepaste vorm van hypnose is slechts een lichte meditatieve ontspanning, waarbij jij de controle behoudt en je volledig bewust blijft van wat er met je gebeurt. Je houdt dus zelf de regie!

Herken je dat? Je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose. Je bent dus vaker “onder hypnose” als dat je denkt! Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.

Voor wie?

  • Zit je niet goed in je vel?
  • Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven?
  • Zou je vaker willen doen wat je zelf wilt zonder angst en schuld te ervaren?
  • Verlang je ernaar jezelf wat zekerder te voelen?
  • Weet je niet zo goed hoe je jezelf gelukkig kan maken?
  • Heb je lichamelijke klachten die je niet kunt verklaren?
  • Kamp je met angst, paniek, burn-out of hyperventilatie?
  • Loopt het op je werk niet zoals je zou willen?
  • Heb je het moeilijk in het dagelijks leven?
  • Wil je dat er iets verandert in je leven, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken?

Of heb je een andere hulpvraag rondom loopbaan, familie, relatie, levensloop of zingeving? Ik help je met liefde, aandacht en toewijding om je doel te bereiken. 

 

 

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Het mooiste wat je kunt worden is
jei