Apart toch? Als onze computer het niet meer doet weten we niet hoe snel we een nieuwe moeten kopen. Als we ons niet fit voelen gaan we voor 2 maanden naar de sportschool. Als je kind zich ziek voelt ren je onmiddellijk naar de huisarts. En wat doe jezelf? Maar glimlachen en doorgaan. Een masker die je dagelijks aan de buitenwereld toont. Ondertussen weet je geen raad met jezelf en prop je je verdriet, angst, boosheid of het niet meer weten maar op.

Weet je wat er gebeurt als je dat maar blijft doen? Door je gevoelens te negeren, in te houden, blokkeert je lichaam letterlijk en bouw je een chronische spanning in je lichaam op. Je energie en levenslust vermindert drastisch en leidt uiteindelijk tot fysieke klachten. Je lichaam geeft keihard aan dat je ver over je grenzen heen bent. Een stressgevoel volgt wat in het ergste geval tot overspannenheid of zelfs depressief gedrag zal leiden. De meeste mensen realiseren zich niet dat stress één van de grootste risicofactors voor vele ziektes en kwalen is!

Je bent dus voornamelijk bezig om je best te doen. Je voelt het leven niet meer, maar je handelt naar “hoe het hoort”. Een constante strijd tussen voelen en denken. Pffff, hoe gek word je hiervan?

En … wat doe jij? Is jouw glimlach echt of verschuil jij je achter jouw glimlach? Hoe fijn zou het zijn als je weer kunt zeggen wat je voelt en dat je voelt wat je zegt? Dat je gewoon weer JEI bent! Zet je zelf eens op 1 ipv al die minder belangrijke bijzaken. Alles begint bij jezelf!

Het mooiste wat je kunt worden is jei!

 

Neem contact op voor een vrijblijvend

en kosteloos kennismakingsgesprek,

intakegesprek of vraag