Als je je gelukkig en blij wilt voelen, prestaties wilt leveren in het leven, is energie de cruciale factor. De optimale energiebalans is gebaseerd op vier componenten:

  • Mentaal
  • Fysiek
  • Emotioneel
  • Passie

De fysieke component is de motor van jouw energie, de kwantiteit van de energie. Het fundament waarop de energiehuishouding rust, gevolgd door de overige componenten.

De emotionele component is de kwaliteit van jouw energie. Je moet de dingen doen die leuk zijn en energie opleveren. Hierin is het ook donders belangrijk dat je je agenda goed beheert.

De derde component is de mentale, de focus van jouw energie. Hoe organiseer jij je leven? Waar richt jij je aandacht op en waar stop je je tijd in? Zorgen jouw gedachten voor de juiste beslissingen en gevoelens?

De laatste is de passie component, de kracht van jouw energie. Het gaat daarbij om waarden en normen. Kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Dankbaar zijn. Waar word je blij van? Waar ga jij vol voor?

Energiebalans, mentaal, fysiek, emotioneel, passie

Deze vier pijlers zijn met elkaar verbonden. Één pijler niet op orde of verandering in een pijler heeft gevolgen voor de ander. Dan ben je niet in balans! Zit je niet goed in je vel en ben je niet happy. Het gaat dus om het zoeken naar de juiste balans.

Welk component heb jij op orde en welke zou jij moeten herstellen om de juiste balans weer te krijgen?

 

Het mooiste wat je kunt worden is jei!