Het verschil tussen depressie en burn-out is niet gemakkelijk vast te stellen. Het lijkt namelijk erg op elkaar en komen ook vaak samen voor. Het is niet uitzonderlijk dat een ernstige burn-out ook depressie symptomen kan uitlokken.
 
Burn-out en depressie geven een overspannen gevoel en kunnen ontstaan door een combinatie van allerlei factoren. Ook de symptomen zijn divers zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratie-problemen, geheugenproblemen en/of lichamelijke klachten. Het kan het gevoel geven van “opgebrand zijn”, geen of onvoldoende energie en motivatie. De situatie is per persoon verschillend.
 
Zo langzamerhand is dit volksziekte nummer 1. We gaan maar over grenzen heen en luisteren niet naar alle signalen die constant langskomen.
 
De begeleiding hiervoor is holistisch. Dit houdt in dat we naar jou en je omgeving als geheel kijken. Je lichaam, je emoties, je denken maar ook je omgeving spelen een rol in klachten die je hebt ontwikkeld. Hierbij wordt uitgegaan van zes herstelfactoren die elkaar beïnvloeden:
 
• Acceptatie
• Balans tussen inspanning en ontspanning
• Contact met lichaam en hart
• Zelfinzicht en bewustwording
• Stofwisseling
• Steun en omgeving
 
Is bovenstaande herkenbaar voor jou? Stop met over je grenzen heen te gaan en ga met jezelf aan de slag. Als je wilt, plannen we samen een kennismakings- of intake gesprek en kijken we wat ik zou kunnen betekenen.
 
Het mooiste wat je kunt worden is JEI

 

Neem contact met mij op voor een

vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek,

intakegesprek of vraag